Nalazite se u > O nama
O nama O nama

Dječji vrtić Zvjezdica mira ima sjedište u Rijeci, Dr. Frana Kresnika 8. Osnivač je Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog - Provincijalna uprava riječke provincije Majke dobrog savjeta sa sjedištem u Rijeci, Dr. Frana Kresnika 15.

Vrtić provodi redovni 10-satni program njege, odgoja, obrazovanja, zdravstvene zaštite i socijalne skrbi djece predškolske dobi. Uz redovni program provodi se Montessori program i program vjerskog odgoja. Tri su odgojne skupine u vrtiću: Leptiri, Zvjezdice i Anđeli. Sve su dobno mješovite, od 3 - 6 godine. Jasličkih skupina nemamo. Odgojno obrazovni rad provode 6 odgajatelja.


Naša je vizija stvarati uvjete za potpun i cjelovit razvoj djetetove osobnosti u kojem će se dijete osjećati sretno, zadovoljno i zaštićeno, što doprinosi kvaliteti njegova odrastanja i posredno kvaliteti obiteljskog i društvenog života. Smjernice naše vizije prožete su evanđeoskim duhom.


Naša misija: odgojno obrazovni rad temeljiti na djetetovim sposobnostima i omogućiti mu dovoljno prostora za istraživanje, stjecanje novih iskustava, pronalaženje vlastitih puteva razmišljanja, igre i učenja kroz igru, uz uvažavanje razvojnih i posebnih potreba i prava djeteta i poticanje njegove aktivne uloge u procesu. Uključiti roditelje u stvaranje poticajnog okruženja za osobni razvoj djeteta u samosvjesnog, kreativnog i neovisnog pojedinca. Vizija i misija čine naš vrtić prepoznatljivim.


Kako je nastalo ime vrtića?

Danima smo razmišljali koje bi ime dali Vrtiću da u njemu bude prepoznat i naš duh i naše djelovanje. Bilo je to vrijeme kad je sve ”mirisalo” na rat, na nemire, a mi smo čeznuli za mirom, a ujedno smo htjeli da taj mir bude mir kojeg samo Nebo daje. U takvim razmišljanjima se jednostavno spontano rodilo ime ZVJEZDICA MIRA. Zvjezdica kao nešto što pripada samo nebu, i mir koji je potreban čovječanstvu! Vrtić djeluje od 1987.godine.Članovi Upravnog vijeća:
jedan član iz reda odgojitelja 
jedan član iz reda roditelja 
tri člana iz reda Osnivača 


Ravnateljica:
Marija Gracijana Prodan


Raspored odgojitelja po skupinama:
  1.  skupina ANĐELI: M.T. i V.M.B.
  2.  skupina LEPTIRI: G.Z. i I. I.
  3.  skupina ZVJEZDICE: D. K. i D. K.

Radno vrijeme vrtića: od 6.30 do 16.30 sati

Medijska pismenost O medijima u slikovnicama i priručnicima, ideje i savjeti ...
Uz Dan očeva Nezamjenjivi ste ...