Nalazite se u > Događanja
Mliječni zub Mliječni zub

Šest odgojiteljica Dječjeg vrtića Zvjezdica mira uključeno je u On-line pedagošku akademiju Mliječni zub. To je online edukacijski program namijenjen odgojno-obrazovnim djelatnicima koji, u razdoblju od rujna 2020. do svibnja 2021. godine kroz raznovrsne edukativne formate imaju priliku za virtualno učenje te razmjenu znanja i iskustava s kolegama. 

Program on-line pedagoške akademije Mliječni zub kreiran je u suradnji s domaćim pedagoškim stručnjacima te pokriva ključne teme i aktualne izazove s kojima se u svakodnevnom radu susreću odgajatelji i stručni suradnici vrtića. Članovima online pedagoške akademije omogućen je stalni pristup objavljenim edukativnim sadržajima, tijekom cijele godine.

Koncipirana u 3 edukativna modula, u trajanju od po 3 mjeseca po modulu. Svaki od modula sastoji se od 3 video predavanja, 1 radionice "uživo” putem platforme Zoom te pitanja i odgovora predavača. Sudionicima akademije su dostupne prezentacije korištene u video predavanjima kao i ostali radni materijali. Jednom objavljena predavanja i materijali od strane organizatora akademije ostaju dostupni za opetovano korištenje i pregledavanje.

Prvi modul: Emocionalna inteligencija – Kako (pre)živjeti stresu unatoč obrađuje temu razvoja emocionalne inteligencije djece, s posebnim naglaskom na trenutnu krizu i posljedični stres kroz koji svi prolazimo te izgradnju psihološke otpornosti i emocionalno sazrijevanje djece.

Drugi modul: Suradnja vrtića s roditeljima – Izazovi suradnje u doba modernog roditeljstva tematski je vezan uz suradnju vrtića s roditeljima s naglaskom na kompetencije odgojitelja te na izazove s kojima se susreću u suradnju s roditeljima.

Treći modul: Razvoj i poticanje dječjih talenata – Svako dijete ima (skrivene) talente bavi se prepoznavanjem dječjih talenata i darovite djece, odnosno poticanja kreativnosti u ranoj dobi.

Za tate, mame, djecu... Birajmo što ćemo gledati ...
Reci NE Halloweenu Slaviti Halloween znači odavati počast Zlu...nije to bezazlena igra ...
Što je dobro poznavati? Koja su prava djeteta? Osnovne informacije - Konvencija o pravima djece i bilteni NZZJZ ...