Nalazite se u > Zanimljivosti
Mliječni zub Mliječni zub

Šest odgojiteljica Dječjeg vrtića Zvjezdica mira uključeno je u On-line pedagošku akademiju Mliječni zub. To je online edukacijski program namijenjen odgojno-obrazovnim djelatnicima koji, u razdoblju od rujna 2020. do svibnja 2021. godine kroz raznovrsne edukativne formate imaju priliku za virtualno učenje te razmjenu znanja i iskustava s kolegama. 

Program on-line pedagoške akademije Mliječni zub kreiran je u suradnji s domaćim pedagoškim stručnjacima te pokriva ključne teme i aktualne izazove s kojima se u svakodnevnom radu susreću odgajatelji i stručni suradnici vrtića. Članovima online pedagoške akademije omogućen je stalni pristup objavljenim edukativnim sadržajima, tijekom cijele godine.

Koncipirana u 3 edukativna modula, u trajanju od po 3 mjeseca po modulu. Svaki od modula sastoji se od 3 video predavanja, 1 radionice "uživo” putem platforme Zoom te pitanja i odgovora predavača. Sudionicima akademije su dostupne prezentacije korištene u video predavanjima kao i ostali radni materijali. Jednom objavljena predavanja i materijali od strane organizatora akademije ostaju dostupni za opetovano korištenje i pregledavanje.

Prvi modul: Emocionalna inteligencija – Kako (pre)živjeti stresu unatoč obrađuje temu razvoja emocionalne inteligencije djece, s posebnim naglaskom na trenutnu krizu i posljedični stres kroz koji svi prolazimo te izgradnju psihološke otpornosti i emocionalno sazrijevanje djece.

Drugi modul: Suradnja vrtića s roditeljima – Izazovi suradnje u doba modernog roditeljstva tematski je vezan uz suradnju vrtića s roditeljima s naglaskom na kompetencije odgojitelja te na izazove s kojima se susreću u suradnju s roditeljima.

Treći modul: Razvoj i poticanje dječjih talenata – Svako dijete ima (skrivene) talente bavi se prepoznavanjem dječjih talenata i darovite djece, odnosno poticanja kreativnosti u ranoj dobi.

Medijska pismenost O medijima u slikovnicama i priručnicima, ideje i savjeti ...
Uz Dan očeva Nezamjenjivi ste ...