Nalazite se u > Zanimljivosti
GENRi - Centar za genetičku edukaciju GENRi - Centar za genetičku edukaciju
GENRi - Centar za genetičku edukaciju GENRi - Centar za genetičku edukaciju GENRi - Centar za genetičku edukaciju GENRi - Centar za genetičku edukaciju GENRi - Centar za genetičku edukaciju GENRi - Centar za genetičku edukaciju

Na Medicinskom fakultetu u Rijeci, 27.10.2021. jedna skupina djece predškolske dobi Dječjeg vrtića Zvjezdica mira sudjelovala je na radionici "Slagalica nasljeđa" na poziv Centra za genetičku edukaciju. Radionicu su vodili genetički edukatori. To je novoosmišljeni projekt Centra za genetičku edukaciju Medicinskog fakulteta u Rijeci i CroMSI-a - Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatska. Ciljevi su upoznati djecu s hijerarhijskom građom ljudskog tijela, od organizma do osnovne molekule života- DNA; koje osobine nasljeđujemo i koje različitosti unutar iste obitelji; upoznati osnovne pojmove genetike i principe nasljeđivanja; posvijestiti važnost poštivanja različitosti između ljudi i drugih živih bića, koje su proizašle iz procesa nasljeđivanja.
Radionica je trajala ukupno dva sata. Za edukativni materijal se koristila slikovnica i didaktički materijali.
U drugoj radionici je bilo mikroskopiranje. Što mikroskop radi... Gledanje kroz mikroskop: alge, sol, perje, pluća, krv, ameba, bakterija, jetra, luk... Djeca su bilježila što su vidjela i nacrtala viđeno!
Medijska pismenost O medijima u slikovnicama i priručnicima, ideje i savjeti ...
Uz Dan očeva Nezamjenjivi ste ...