Nalazite se u > Informacije i dokumenti
Covid-19 Covid-19

Cijenjeni roditelji,

Obavještavamo vas da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja 24.08.2020. godine objavio nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. OVDJE možete vidjeti i pročitati.
 
U cilju povećane zaštite zdravlja djece i djelatnika u vrijeme ponovnog rasta broja oboljelih od COVID-19, podsjećamo na neka ograničenja:
Roditelji ne ulaze u prostor vrtića. Ako je nužno, trebaju nositi maske.
U vrijeme prilagodbe djeteta na vrtić, vrijedi posebni dogovor s roditeljima. Koristit ćemo sve unutarnje i vanjske prostore.

Na ulazu u naš vrtić bit će prihvat djece od strane odgojitelja, nakon što roditelj pozvoni i pričeka dolazak odgojitelja. Na isti način organizirat će se popodnevni odlazak djece. 

Ukoliko se ispred njega nalazi drugi roditelj, preporuča mu se da bude na fizičkoj distanci od 2 metra.

Ispred ulaznih vrata vrtića bit će postavljena podloga za dezinfekciju obuće djeteta, na koju će dijete stati i dezinficirati obuću.

Dijete nakon što se preobuje, u pratnji odgojitelja prije nego ulazi u sobu pere ruke sapunom i vodom.

Važi obveza roditelja da prije odlaska u vrtić djetetu mjeri tjelesnu temperaturu. U vrtiću, naime, mogu boraviti samo zdrava djeca, bez simptoma bolesti, kao što su povećana tjelesna temperatura, kašljanje, curenje iz nosa, upaljene oči, glavobolja, povraćanje, kožni osip, proljev i ostali simptomi bolesti.

Dijete je potrebno dovesti u vrtić najkasnije do 8:15 (radi doručka) ili do 9 sati, kad se vrata zaključavaju.

Reorganizacija prostora će u nekim segmentima doprinijeti da se djeca ne igraju u skupinama. A fizički razmak među djecom nećemo biti u mogućnosti potpuno osigurati.

 

Ukoliko dođe do značajnih promjena bitnih za odvijanje djelatnosti, moguće su određene organizacijske prilagodbe i promjene o kojima ćemo vas obavijestiti na licu mjesta ili putem oglasne ploče. 
 
Hvala vam na suradnji i želimo vam Božji blagoslov!
 
 
BITI KOD KUĆE A BITI U VRTIĆU
 
Želja nam je olakšati roditeljima i djeci boravak kod kuće, ali i pridonijeti kvaliteti života te održati kontakt s djecom. Svima šaljemo poruku da će sve biti u redu te da ih čekamo.
Uz već postojeću privatnu grupu na Faceooku DV Zvjezdica mira gdje su članovi bivši polaznici vrtića i roditelji sadašnjih polaznika,
imamo i grupu za roditelje iz naših skupina Anđeli - Leptiri - Zvjezdice naših sadašnjih polaznika https://www.facebook.com/search/top/?q=dv%20zvjezdica%20mira%20-%20an%C4%91eli%20leptiri%20zvjezdice&epa=SEARCH_BOX
U ovim izvanrednim uvjetima ne prestaje dječja potreba za igrom i učenjem te je zbog toga pokrenuta ova druga grupa s ciljem međusobne razmjene ideja za aktivnosti s djecom, stručnih tekstova, savjeta i drugo. 
 
Kliknite na:
 
ŠKRINJA ZABORAVLJENIH IGARA može nam pomoći da se sjetimo čega se igrati!
 
 
 
 
 
 
Na sljedećoj poveznici možete pronaći Modele i preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2021./2022. u kojemu se predlažu modeli i nude preporuke za odgojno-obrazovni rad i izvođenje nastave u dječjim vrtićima i školama: https://mzo.gov.hr/vijesti/modeli-i-preporuke-za-rad-u-uvjetima-povezanima-s-bolesti-covid-19-u-pedagoskoj-skolskoj-godini-2021-2022/4511

Za tate, mame, djecu... Birajmo što ćemo gledati ...
Reci NE Halloweenu Slaviti Halloween znači odavati počast Zlu...nije to bezazlena igra ...
Što je dobro poznavati? Koja su prava djeteta? Osnovne informacije - Konvencija o pravima djece i bilteni NZZJZ ...