Nalazite se u > Kutak za roditelje
Za tate, mame, djecu... Za tate, mame, djecu...
Za tate, mame, djecu... Za tate, mame, djecu...

Što nam mediji donose u život, kako poučiti djecu da ih sigurno koriste i razviju kritičko mišljenje, koja je razlika između medijski posredovane stvarnosti i onoga što mi mislimo da se uistinu događa, zašto mediji nekim temama daju više prostora i vremena, a nekima manje, kako tumačimo oglase, koja je razlika između realityja i igranog programa, kako nastaju medijski sadržaji… samo su neka od pitanja koja nam se nameću. Imamo potrebu za njihovim boljim razumijevanjem. 
 
Medijska pismenost je postala jedna važna kompetencija za život i rad u digitalnome svijetu koji se konstantno ubrzano razvija i mijenja.
Nove medijske i komunikacijske platforme i tehnološka revolucija doveli su do složenosti medijskoga, komunikacijskoga i društvenoga okružja te potrebe za analitičkim i kritičkim čitanjem brojnih istodobnih izvora informacija.
 
Zbog toga je važno da se svi osnažimo vještinama i znanjem koje će nam pomoći da razumijemo kako mediji rade, da znamo provjeriti ​​točnost informacija, pa da znamo ako netko želi, kreirati i dijeliti medijske sadržaje i informacije. Posebice je važno vještinama medijske pismenosti učiti djecu, jer je to i najbolji način zaštite od potencijalno štetnih medijskih sadržaja, dezinformacija i propagande.

Na našu web stranicu stavili smo materijale medijske pismenosti, koje ćete moći preuzeti. Jer smatramo važnim pažljivo odabiranje medijskih sadržaja za djecu, korištenje programskih oznaka o primjerenosti sadržaja i poticanja djece na kritičko promišljanje medijskih sadržaja. Od lošeg i potencijalno štetnog medijskog sadržaja djecu najbolje možemo zaštititi ako ih naučimo birati što gledati, kako analizirati, evaluirati i kritički promišljati medijske sadržaje.