Nalazite se u > Duhovni kutak
Adventski dani Adventski dani

Uz 1. svijeću Došašća

"Budni budite i molite", kaže Isus jer vremena u kojima živimo potiču na spavanje, na zanemarivanje bitnoga, na drogiranje besmislom. Ne bojmo se svjesno i odgovorno radosno živjeti i onda kada civilizacija smrti na beskrajno mnogo načina pokušava prevariti čovjeka i podvaliti mu smrt za život, grijeh za krjepost, grješnost za svetost, minimalizam za maksimalizam, prazninu za puninu. Radosna je vijest - "Isus te voli unatoč svemu!" Pa i onda kad ti sam sebe ne voliš, kad se čini da te nitko ne voli; kad se čini da te je i Bog ostavio - Isus te voli! Gospodine, hvaka ti za naš neuspjeli pokušaj da susret s tobom odgodimo za sutra.

Uz 2. svijeću Došašća 

Da bismo bili dionici radosti, potrebno je odreći se žalosti, znači napraviti obrat. Sve što me kod moga bližnjega smeta, treba postati moga obraćenja meta.
Obraćenje je postajati onakvima kako nas je On zamislio – dobri od glave do pete, istiniti od glave do pete, lijepi od glave do pete, u ljubavi od glave do pete. To je trajno usmjeravanje svog srca prema Božjem. „Ono što ti jesi, to je Božji dar tebi. Ono što bi ti trebao biti, to je tvoj dar Bogu.“ (Fra Ante Antić, sluga Božji)
Obratiti se znači prihvatiti Božju dijagnostiku našeg srca i Njegovu terapiju. 
Došašće je vrijeme – u radosnoj nadi iščekivati Onoga koji jedva čeka da nam se baci u naručje i da mu se bacimo u naručje.

Uz 3. svijeću Došašća

Zašto je radost važna za čovjeka? Zato što ona pobjeđuje negativnost, žalost, okrenutost prema manjcima, nedostacima. I zato što nas okreće prema svjetlu.
Radost je zato da se troši i sreća je zato da se dijeli. Radost zbog zajedništva dovodi do zajedničke radosti.
Isus je jedini azil za ljude koji bježe od samih sebe. „Između nas i Isusa ne smije biti nitko, a između nas i naših bližnjih treba biti Isus.“ (N.N.)
Hvala Ti, Isuse, što nam se raduješ! Hvala ti, Isuse, što nam se daruješ! Ljubimo Te!

Uz 4. svijeću Došašća

Bog se voli zaodjenuti u običnost; voli djelovati u šutnji; voli biti anoniman. Slučaj ili slučajnost jest ime koje Bog upotrebljava kada želi ostati anoniman, ali to ne znači da On ne djeluje. I Marija i Elizabeta mogle su se jadati i žaliti zbog onog što ih je zadesilo mimo svih prirodnih zakona. Ali ne! One uranjaju u vjeru, produbljuju vjeru, razvijaju vjeru. Isus se želi duhovno začeti u srcu svakoga od nas, i to se događa kada pristanemo na Božju riječ – shvaćajući je i provodeći je u djelo.Promišljanje uz adventsku ppt
Obavijest o epidemiološkim mjerama od 24.08.2020. NOVE Upute HZJZ u suradnji MZO ...
Roditeljski sastanak U kolovozu 2020. ...
OBAVIJEST RODITELJIMA Upute i organizacija rada od 25.svibnja 2020. ...
Za tate, mame, djecu... Birajmo što ćemo gledati ...